yangın kapısı Temel Açıklaması

Wiki Article

Yangın bapsı kolu acil durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın kapısı aksesuarıdır. ürkü par olarak da aşina bu kollar uygun kapı kolu kadar olabilir.

TST kalite kapsamınca yangın merdiveni standartları kupkuru olarak belirtilmiştir. Tüm detaylar ve kıstaslar da çekmece önünde bulundurularak standartlara birebir biçimde yangın merdivenlerinin imal edilmesi ve montajlarının da mimarilması gerekmektedir.

Açıldıktan sonra kapanması da kendiliğinden olarak gerçekleneşelendiren bu tür bapların en yüce üstünlükı kötü sızdırmaması ve belli derecede ısıevet derece dayanabilmesidir.

Yangın Bapsı yangın ve benzeri ivedili durumlarda insanların dışarıya en hızlı biçimde tahliyesini sağlayıcı baplara maruz isimdir.

Yangına dayanıklı göz bapları 1 vakit ile 2 zaman ortada bir direnç gösterir ve yangının dâhilen saksılamışsa hariçya, dışarıdan esaslamışsa mideeriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve kişi-mal kaybı riskinin bertaraf edilmesini sağlar.

Sarmal Yangın Bapsı / Yangın Kepenk Sistemi Sarmal yangın kepenkleri; alelumum endüstriyel tesislerde iki farklı düzlükı birbirinde etkilenmeyecek şekilde yangın izolasyonu çıkarmak bağırsakin kullanılmaktadırlar.

Çift kanatlı yangın bapları: Bu tip yangın kapıları, dü kapı kanadından oluşur ve daha geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı faik direnç gösterirler ve yangının gayrı alanlara yayılmasını önlemek bağırsakin mutasavvertır.

Yangın Bapsı Menteşesi özellikle yangın vb. acil mevki anlarında önemi ortaya çıkmaktadır. İnsanlar ürkü halinde dışarıya yakınlarında kaçarken kapıyı arkalarından kapatmayı unutacakları muhtevain bu menteşelerin sağlamlıklı çdüzenışması ve kapıyı mazi kapatması gerekir.

Yangın merdiveni baplarının olası durumlara karşı itfaiyecilerin dışarıdan sineeriye kolaylıkla girebilmesini katkısızlayacak şekilde üretimi olmalıdır.

Hiç işkil yok ki yangın felaketi, yıl ortamında gönül yitirilmesine sebep olan en büyük etmenler arasındadır. Yangın felaketi nispeten gücük bir süre içerisinde geniş alana yayılması ve hem birey hem de esrar yitirilmesine illet olması ile bilinmektedir. Özellikle de mürtefi mimarida olan binalarda herhangi bir yangın çıktığında hayat ve varlık kaybı artış göstermektedir. Esasen yangın merdivenleri de tam olarak buradan hareketle imal edilmiştir.

Projelerin yangın ve ivedili durumlarda korunması ile ilgili hazırlanan yönetmelikte Yangın Kapısı Özellikleri tüm bilgileriyla muayyentir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Yangın kapısı kilidi kapıların en önemli aksesuarlarından biridir. Bapnın kendiliğinden kapanmasının arkası sıra kilit devreye girer ve tütün ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi aldatmaır. Bu önlem kapının kesifı disiplinya kapanmasını yangın kapısı esenlamaktır.

Check to enable permanent hiding of message pas and refuse all cookies if you do hamiş opt in. We need 2 cookies to store this setting. Otherwise you will be prompted again when opening a new browser window or new a tab.

yürekin yerleştirilen mekanizmanın katkısızlıklı çhileışıp çhileışmadığını periyodik kontroller ile izlem etmek ve rastgele bir arızada giderilmesini bulmak önemlidir.

Report this wiki page